Sademetsän aarteita - kestävää kosmetiikkaa​​

Tiesitkö, että oikeilla kosmetiikan raaka-ainevalinnoilla voit myös edistää luonnon monimuotoisuutta?

Rainforest tuoteperhe perustuu sademetsän kasviuutteiden ja superfoodien voimaan, jotka auttavat palauttamaan ihosi luonnollisen tasapainon. Uskomme, että samantyyppiset ainesosat, jotka ovat hyväksi kehollesi, ovat hyviä myös ihollesi.

Tuotteissa yhdistyvät muun muassa nopeasti imeytyvät, ravinnerikkaat ja rasvahappokoostumukseltaan ihanteelliset kukuipähkinä- ja makadamiapähkinäöljyt.

Kukuipähkinäöljy

Pähkinäöljyksi kukuipähkinäöljy on poikkeuksellisen kevyt ja imeytyy ihoon hyvin, mutta silti kosteuttaa sen perusteellisesti. Öljyn salaisuus piilee sen iholle ihanteellisissa rasvahapoissa ja runsaassa A- ja E-vitamiinipitoisuudessa. Se sisältää runsaasti linoli- ja alfalinoleenihappoa ja vain vähän rasvaista oleiinihappoa. Iho ei jää rasvaiseksi vaan pehmeän ja silkkisen tuntuiseksi. Sopivassa suhteessa olevien omega-3- ja 6-rasvahappojen, ja öljyn luonnollisten antimikrobisten ominaisuuksien takia se sopii kaikille ihotyypeille ja auttaa myös ekseemaan ja akneen.
Kukuipähkinaöljy ja kukuipähkinöitä

Tuhansien vuosien historia

Kukuipähkinäpuu on trooppisten sademetsien puu. Sen alkuperää ei täysin tunneta koska ihminen on vienyt sitä mukanaan kaikkialle, minne on ikinä muuttanutkin. Varhaisimmat merkit puun ja sen pähkinöiden käytöstä ovat 13 000 vuoden takaa Kaakkois-Aasian trooppisilta saarilta.

Alkuperäiskansat ovat valmistaneet pähkinöistä ruokaa paahtamalla ja höyryttämällä, mutta Havaijilla kukuipuulla on lisäksi aina ollut poikkeuksellinen syvällinen ja uskonnollinen merkitys. Havaijilla kukuipähkinöiden öljyn havaittiin hoitavan ihoa ennennäkemättömällä tavalla jo varhain ja sitä on käytetty myös osana uskonnollisia rituaaleja.
Sademetsän hedelmä
Sademetsän sieni

Matka maailman suurimpaan luonnonihmeeseen

Sademetsiä kutsutaan maapallon apteekiksi, sillä neljännes kaikista nykyaikaisista lääkkeistä perustuu trooppisiin kasveihin. Monilla kasveilla on myös antioksidanttisia erityisominaisuuksia, jotka tekevät niistä poikkeuksellisen ravitsevia ja hoitavia ihonhoidossa.

Runsaat sateet yhdistettynä lämpöön, luovat ainutlaatuisen elinympäristön kasveille, hyönteisille, linnuille ja monille muille eläimille. Miljoonien vuosien evoluution tuloksena sademetsien kasvit ovat kehittyneet juuri tietynlaisiksi erikoisista olosuhteista johtuen. Sademetsät toimivat osaltaan myös maapallon keuhkoina, koska ne imevät hiilidioksidia ja tuottavat happea.

Sademetsät ovat uhattuina

Sademetsien pinta-ala vähenee joka päivä kun metsää kaadetaan viljelysmaaksi, karjankasvatukseen ja kaivostoimintaa varten. Sademetsät ovat hyvin monimutkaisia ekosysteemejä, joissa ravinteet eivät ole maaperässä vaan puissa ja muussa kasvillisuudessa. Siksi sademetsä ei pysty hakkuun jälkeen uudistumaan eikä sitä voi istuttaa takaisin. Tästä syystä sademetsien suojelu on välttämätöntä.
Sademetsä
Sademetsien alkuperaiskansat

Hoida itseäsi, hoida luontoa

Voit kosmetiikkavalinnoillasi tukea sademetsien elinvoimaisuutta. Paikalliset ihmiset ja alkuperäiskansat eivät kaada metsiä pahuuttaan vaan koska heillä on vain kaksi vaihtoehtoa elinkeinon harjoittamiseen; kaataa sademetsä viljelysmaaksi tai elää perinteisellä tavalla keräillen arvokkaita ja ainutlaatuisia pähkinöitä, sieniä, hedelmiä ja muita metsän lahjoja.

Monia näitä sademetsän antimia voidaan käyttää kosmetiikassa raaka-aineina ainutlaatuisten ihonhoitotuotteiden valmistamiseen. Näiden tuotteiden takia ei ainuttakaan sademetsän puuta ole tarvinnut kaataa ja samalla kannustamme paikallisia ihmisiä säilyttämään ekologisen elämäntyylinsä. Ostamalla ja käyttämällä sademetsien tuotteita estämme samalla sademetsien tuhoutumista.