Luonnon villikasvit - ihosi superfood

Villikasvi on luonnon kastelema, luonnon ruokkima ja sen on kohdattava monia haasteita koko elinkaarensa ajan

Wild Fruit -tuoteperhe perustuu villinä kasvaneiden hedelmien ja kasvien luonnosta saamiin ylivoimaisiin antioksidantteihin ja vitamiineihin, jotka pehmentävät ja elvyttävät ihoa sekä palauttavat kadonneen hehkun.

Pääraaka-aineina tuotteissa toimivat ylellinen buriti- ja elinvoimaa antava passionhedelmäöljy.

Buritiöljy

Buritiöljy sisältää runsaasti ravinnerikkaita tyydyttymättömiä rasvahappoja ja karotenoideja. Sillä on uudistavia ja ihoa pehmentäviä sekä kosteuttavia ominaisuuksia. Luonnollisen antioksidanttisena ja runsaasti A- ja E-vitamiineja sisältävänä buritiöljy sopii täydellisesti kuivalle, auringon paahtamalle tai ihottumaan taipuvaiselle iholle.

Yksi buritin hämmästyttävimpiä ominaisuuksia on sen suojauskyky, sillä buriti on maailman rikkain luonnollisen beetakaroteenin lähde! Sen ansiosta öljy suojaa vapaita radikaaleja vastaan ja auttaa suojaamaan ihoa ympäristön stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä.
Poimittuja buritihedelmiä ämpärissä joen rannalla sademetsässä

Elämän puun hedelmä

Buritiöljy saadaan Amazonin sademetsässä kasvavan buritipuun hedelmistä. Buritipuu kasvaa kosteikkojen lähellä ja sitä kutsutaan yleisesti Elämän puuksi, sillä se on keskeisessä asemassa sademetsän ekosysteemissä. Käyttämämme buritihedelmät ovat villeinä kasvaneita ja paikallisten toimesta luonnonvaraisesti korjattuja.

Brasilian biologian instituutin tutkimukset ovat osoittaneet paitsi buritin kiistattomat terveyshyödyt, myös sen että buritihedelmiä poimivat maaseutuyhteisöt voivat todella sovittaa yhteen tulonmuodostuksen ja samalla säilyttää lajin ja sademetsän suojelun. Buritiöljyä ei ole Euroopassa vielä kovinkaan yleisesti saatavilla ja Usva Cosmetics onkin ainoa kotimainen yritys, joka käyttää tätä ihmeöljyä ihonhoidossa ainesosanaan.
Villikasvit luonnon armoilla sateessa

Luonnon armoilla

Kauneus kasvaa luonnossa villinä – niin myös meissä ihmisissä. Villinä kasvaneet kukat, yrtit ja hedelmät kasvavat luonnollisessa ympäristössään missä luonto on tarkoittanut niiden kasvavan, täysin ihmisen koskemattomina. Kasvit altistuvat samoille koville olosuhteille kuin ihomme: ankaralle auringolle, alhaiselle kosteudelle, muutoksille lämpötilassa ja monille muille kuormitustekijöille.

Villit kasvit kehittyvät eri tavalla viljeltyihin kasveihin nähden; sitkeiksi, kestäviksi ja mukautuen olosuhteisiin varastoiden ravinteita ja antioksidantteja sekä kehittäen monia parantavia ja monimutkaisia ominaisuuksia selviytyäkseen.

Häiritsemättä luonnon tasapainoa

Villikasvien korjuu on kestävä ja eettinen, mutta myös luontoa kunnioittava tapa saada raaka-aineita – se pitää maan muuttumattomana lannoitteilta ja ihmisen kosketukselta sekä tukee paikallisia yhteisöjä. Näitä kasveja ei olla kylvetty eikä käsitelty ja ne poimitaan käsin niiden luonnollisesta ympäristöstä.

Esimerkiksi hedelmiä, pähkinöitä tai sieniä korjattaessa itse kasvia ei vahingoiteta, sitä ei vedetä pois maasta. Korjuu ei eroa siitä, että metsäneläin napostelee sitä etsiessään ja syödessään päivällistä.
Käsin poimittuja marjoja
Luonnonkosmetiikan tutkimusta

Tutkitusti tehokkaampia raaka-aineita

Koko tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä, mutta sen lisäksi villinä kasvaneiden raaka-aineiden pitoisuus on tuotteissamme erityisen korkea. Kasvien kovat ympäristöolosuhteet heijastuvat niistä saataviin raaka-aineisiin ja antavat niille etuja, jotka tuovat vieläkin parempia ja terveellisempiä hyötyjä iholle ja keholle.

Tieteelliset tutkimukset ovat muun muassa selvästi osoittaneet, että luonnonvaraisten kasvien ravinnetiheys on huomattavasti suurempi kuin vastaavien viljeltyjen kasvien.