Kaikki raaka-aineet

Kaakaovoi
Kaakaovoi saadaan kaakaopavuista ja tunnetaan monipuolisista käyttötarkoituksistaan, erityisesti suklaan valmistuksessa. FDA (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) tunnustaa kaakaovoin aktiivisena ihonsuoja-aineena. Kaakaovoi tarjoaa intensiivistä kosteutusta, auttaen ihoa säilyttämään pehmeytensä ja joustavuutensa pitkään. Se lukitsee kosteuden ihon sisään. Kaakaovoi sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja ympäristön haittatekijöiltä, kuten UV-säteiltä.

INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
karpalo
Karpalonsiemenöljy
Karpalonsiemenöljy sisältää runsaasti α-linoleenihappoa ja linolihappoja, jotka vähentävät UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ja ihon liiallista pigmentoitumista. Öljy sisältää ainutlaatuisia vitamiinirakenteita ja fytosteroleja, jotka auttavat lisäämään kollageenin tuotantoa, minkä takia sitä käytetään ainesosana erityisesti ikääntyneelle iholle tarkoitetuissa tuotteissa. Omega-rasvahapot tukevat ihon omaa suojakerrosta, estäen kosteuden haihtumista ja ylläpitäen optimaalista kosteustasapainoa.

INCI: Vaccinium Macrocarpon Seed Oil
vadelmia kulhossa
Vadelmasiemenuute
Luomuvadelmasiemenuutteen valmistus hyödyntää vadelmasiemeniä, jotka ovat peräisin elintarvike- ja juomateollisuuden sivutuotteista. Vadelmauutteessa on runsaasti tärkeitä rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja, jotka auttavat ihon joustavuuden ja kosteuden ylläpitämisessä. Uute edistää ihon uudistumista eli se se auttaa ihoa korjaamaan itseään ja säilyttämään terveen rakenteensa. Tämä auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja juonteita, samalla kun se edistää ihon elastisuutta ja kimmoisuutta.

INCI: Rubus Idaeus Seed extract
murumuru
Murumuruvoi
Murumuruvoi omaa luontaisia antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Se sopii erinomaisesti kuiville hiuksille, huulivoiteisiin sekä ikääntyvälle, ärtyneelle ja epäpuhtaalle iholle. Murumuruvoi erottuu muista kasviöljyistä erityisen rasvahappoprofiilinsa ansiosta. Sen silkkinen koostumus imeytyy helposti ja levittyy vaivattomasti.

INCI: Astrocaryum Murumuru Seed Butter
piparminttu
Piparminttuöljy
Raikas piparmintun eteerinen öljy virkistää ja elvyttää sameaa ihoa samalla auttaen korjaamaan halkeilevia huulia. Piparmintusta peräisin olevalla mentolilla on rauhoittava, viilentävä ja kosteuttava vaikutus. Ihonhoitotuotteissa piparminttuöljyä käytetään auringonpolttaman, kutisevan tai tulehtuneen ihon hoitoon. Tämä öljy on tunnettu antiseptisistä ominaisuuksistaan, ja se auttaa ehkäisemään aknea sekä puhdistamaan ihohuokosia.

INCI: Mentha Piperita Oil
Fytosteryylimakadamiaatti
Fytosteryylimakadamiaatti
Phytosteryylimakadamiaatti saadaan makadamia- ja GMO-vapaasta soijaöljystä. Korkea fytosterolipitoisuus (noin 45 %) ja runsas palmitoleiinihapon osuus tekevät siitä erinomaisen kosteutta sitovan ja lukitsevan aineen. Tämä tarjoaa tehokasta hoitoa kuivalle, herkälle ja aikuiselle iholle. Fytosterolit ovat kasveissa esiintyviä yhdisteitä, jotka paikkaavat ihon omaa kolesteroliesterien puutetta, auttaen vahvistamaan ihon suojakerrosta, vähentämään ihon kuivumista ja tehostamaan kollageenin tuotantoa.

INCI: Phytosteryl Macadamiate
Poimittuja buritihedelmiä ämpärissä joen rannalla sademetsässä
Buritiöljy
Ylellinen buritiöljy sisältää runsaasti ravinnerikkaita tyydyttymättömiä rasvahappoja ja karotenoideja. Sillä on uudistavia ja ihoa pehmentäviä sekä kosteuttavia ominaisuuksia. Luonnollisen antioksidanttisena ja runsaasti A- ja E-vitamiineja sisältävänä buritiöljy sopii täydellisesti kuivalle, auringon paahtamalle tai ihottumaan taipuvaiselle iholle. Yksi buritin hämmästyttävimpiä ominaisuuksia on sen suojauskyky, sillä buriti on maailman rikkain luonnollisen beetakaroteenin lähde! Sen ansiosta öljy suojaa vapaita radikaaleja vastaan ja auttaa suojaamaan ihoa ympäristön stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä.

INCI: Mauritia Flexuosa Fruit Oil
Kukuipähkinäöljy ja kukuipähkinöitä
Kukuipähkinäöljy
Pähkinäöljyksi kukuipähkinäöljy on poikkeuksellisen kevyt ja imeytyy ihoon hyvin, mutta silti kosteuttaa sen perusteellisesti. Öljyn salaisuus piilee sen iholle ihanteellisissa rasvahapoissa ja runsaassa A- ja E-vitamiinipitoisuudessa. Se sisältää runsaasti linoli- ja alfalinoleenihappoa ja vain vähän rasvaista oleiinihappoa. Iho ei jää rasvaiseksi vaan pehmeän ja silkkisen tuntuiseksi. Sopivassa suhteessa olevien omega-3- ja 6-rasvahappojen, ja öljyn luonnollisten antimikrobisten ominaisuuksien takia se sopii kaikille ihotyypeille ja auttaa myös ekseemaan ja akneen.

INCI: Aleurites Moluccana Seed Oil
sheavoi ja sheapähkinöitä
Sheavoi
Sheavoi eli karitevoi sisältää paljon triterpeenialkoholeja, jotka edistävät ihon elastisuutta ja torjuvat kollageenin ja elastiinin häviämistä ihossa. Siksi se on ihanteellinen ainesosa kuivalle, kärsineelle ja ikääntyvälle iholle. Sheavoi sisältää useita aktiivisia antioksidantteja kuten A-, E- ja F-vitamiineja ja muodostaa suojakerroksen, joka sulkee kosteuden ihoon. Sheapähkinöiden kerääminen on perinteisesti ollut naisten työtä ja sheavoin tuottaminen toimii tärkeänä elinkeinona paikallisille naisille. Pähkinät joita käytämme ovat kasvaneet villeinä, niiden kerääminen ei vahingoita puuta ja tuottaminen on ekologisesti kestävää toimintaa.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter
Makadamiapähkinöitä
Makadamiapähkinäöljy
Makadamiaöljyssä on runsaasti vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, lesitiiniä ja skvaleenia. Öljyn todellinen valtti kuitenkin on, että se sisältää runsaasti ainutlaatuista, kasviperäistä palmitoleiinihappoa (omega-7-rasvahappo), jota on iholla luontaisesti, mutta joka myös häviää iän myötä. Ihon talia lähellä oleva rasvahappopitoisuus tekee öljystä hyvin ihoystävällisen ja auttaa estämään ihon pintakerrosten kuivumista, palauttamaan elastisuutta ja tekemään ihosta pehmeän ja samettisen tuntuisen. Makadamiaöljy uudistaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa ja sopii erinomaisesti herkälle, kuivalle ja aikuiselle iholle sekä esimerkiksi raskausarpien hoitoon.

INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil, Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil
Passionhedelmä
Passionhedelmäöljy
Passionhedelmäöljy on erittäin hyvä ihoa pehmentävä ja kosteuttava kevyt öljy, joka imeytyy suoraan ihoon. Se sisältää erityisen paljon linolihappoa, mikä auttaa ihon lipidikerroksen palauttamisessa ja tuo anti-inflammatorisia vaikutuksia. Tämän vuoksi se sopii erityisen hyvin kuivalle, ärtyneelle ja tulehtuneelle iholle. Myös akneen ja mustapäihin taipuvaiselle iholle löytyy tästä apua. Passionhedelmäöljy on täynnä ravinteita, jotka ovat hyviä iholle. Näihin kuuluvat muun muassa A-vitamiini, välttämättömät rasvahapot, monet hivenaineet ja karotenoidit. Öljy ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja edistää ihosolujen uudistumista.

INCI: Passiflora Edulis Seed Oil
Jojobaöljy
Jojobaöljy
Jojobapensaan siemenistä uutettu hyvin imeytyvä öljy sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon sekä pehmentää ja ravitsee ihoa. Siemenöljy muodostaa iholle kevyen lipidikalvon kuitenkaan tukkimatta huokosia. Jojobaöljy hajoaa ihossa hitaasti, joten se suojaa sitä pitkäkestoisesti kuivumiselta. Öljy muistuttaa koostumukseltaan ihon omaa talia, joten se sopii kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Monikäyttöinen öljy sopii niin kasvoille, vartalolle, päänahalle kuin hiuksille. Jojobaöljy sisältää E-vitamiinia sekä hyödyllisiä mineraaleja (kuten kupari, sinkki, seleeni, jodi, kromi).

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil
Tuoreita kokum hedelmiä
Kokumvoi
Kokumvoi on kokumpuun siemenistä uutettua kevyttä ja rasvatonta öljyä. Se on yksi vakaimmista, kovimmista ja ravintotiheimmistä kasviperäisistä voista ja sillä on erinomaisia ihoa pehmentäviä ominaisuuksia. Se estää ihon kuivumista ja juonteiden muodostumista, vähentää ihosolujen rappeumaa ja palauttaa joustavuutta. Kokumvoin parantavat ja tulehdusta estävät ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon herkälle iholle.

INCI: Garcinia Indica Seed Butter
Vernissapuun vaha
Vernissapuun vaha
Tämä vaha saadaan vernissapuun marjojen kuoresta. Puun marjat keitetään ja raakavaha eristetään ja suodatetaan. Vernissapuun pehmeä vaha ravitsee ihoa ja parantaa sen rasvatasapainoa. Vaha estää kosteuden haihtumista luomalla ihon pinnalle suojaavan silkkisen ja pehmeän kalvon. Näin muut kosteuttavat ainesosat pystyvät tekemään tehtävänsä perusteellisesti.

INCI: Rhus Verniciflua Peel Cera
Valkohilpan kukkia
Valkohilpan siemenöljy
Tämä herkälle iholle sopiva öljy on peräisin valkohilpan siemenistä ja sitä voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon. Valkohilpanöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja tekee ihosta silkkisen ja tasaisen rasvoittamatta ihoa. Jojobaöljyn tapaan se kosteuttaa hyvin ja imeytyy erinomaisesti ihoon. Valkohilppaöljyn selkeänä erikoisuutena on sen rasvahappojen laatu, joista suurin osa pitkäketjuisia, haljenneelle tai kuivalle iholle sopivia.

INCI: Limnanthes Alba Seed Oil
kandelillavaha
Kandelillavaha
Kandelillavaha on kellanruskea, kiinteä kasvivaha, jota käytetään vegaanisena vaihtoehtona mehiläisvahalle. Kandelillavaha jättää iholle pehmeän, rasvattoman ja tahmaamattoman tunnun. Sitä käytetään kasviperäisenä paksuntajana monissa ihonhoitotuotteissa ja se tarjoaa iholle suojaavan kerroksen sekä tuo kiiltoa huulituotteisiin.

INCI: Euphorbia Cerifera Cera
Auringonkukkia pellolla
Oleiini-/linoli-/linoleenipolyglyseridit
Oleiini/linoli/linoleenipolyglyseridit ovat 100-prosenttisesti luonnollinen polyglyseridiseos, joka valmistetaan kasviöljyistä noudattaen vihreän kemian periaatteita. Tämä seos toimii erinomaisena vaihtoehtona eläinperäiselle lanoliinille sen vettä sitovien, ihoa hoitavien ja pehmentävien ominaisuuksien ansiosta. Polyglyseridiseos tukee ihon suojaavaa hydrolipidikalvoa, ylläpitää pitkäaikaista kosteutusta ja antaa huulivoiteille kauniin kiillon.

INCI: Oleic/Linoleic/Linolenic polyglycerides
Raspi
Steariinihappo
Kasvipohjainen steariinihappo on luonnollinen rasvahappo, joka saadaan rapsi-, puuvillansiemen-, palmu- ja muista kasviöljyistä. Se antaa tuotteille rakennetta ja muodostaa iholle ohuen kerroksen, joka suojaa ympäristötekijöiltä kuten kylmältä, tuulelta ja auringolta.

INCI: Stearic Acid
Risiiniöljy ja risiinipapuja
Risiinihelmet
Risiinihelmet ovat pieniä pyöreitä vahahelmiä, jotka on valmistettu risiinikasvin papumaisista siemenistä saatavasta öljystä. Kuorintavuoteessamme helmet puhdistavat hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet ja tekevät ihosta sileämmän ja tasaisemman. Risiinihelmet ovat biohajoavia, 100% uusiutuvasta lähteestä ja luonnollinen vaihtoehto yleisille kosmetiikassa käytetyille, halvoille ja ympäristölle haitallisille mikromuovikuulille. Risiinihelmissä, toisin kuin esimerkiksi hohkakivissä, kvartsihiekoissa tai murskatuissa pähkinänkuorissa, ei ole teräviä reunoja, jotka voisivat vaurioittaa ihoa.

INCI: Hydrogenated Castor Oil
Oliivejä
Skvalaani
Skvalaani on lipidi, jota saadaan johtamalla oliiviöljystä. Hellävarainen öljy ei ärsytä ihoa, tukee ihon suojakerroksen toimintaa ja pehmentää ihoa. Skvalaani on luontaisesti ihmisen ihossa esiintyvän skvaleenin lähisukulainen. Skvaleeni on olennainen osa ihon hydrolipidikerrosta, mutta sen tuotanto alkaa heiketä 25 ikävuoden jälkeen. Iho-identtisenä aineena skvalaani imeytyy erittäin hyvin, edistää muiden ainesosien imeytymistä ihoon ja jättää iholle ihanan samettisen tunteen.

INCI: Squalane
Kookospähkinä katkaistu kahteen osaan
MCT-öljy (kookoksesta)
Ehkäpä hieman oudolta kuulostava MCT-öljy saadaan kookoshedelmän öljystä. Tämä ”tiivistetty kookosöljy” koostuu vain keskipitkistä rasvahappoketjuista. Ihonhoitotuotteissa se edistää tuotteiden imeytymistä ja helppoa levittyvyyttä, pehmentää ja suojaa ihoa kuivumiselta. MCT-öljyä voidaan myös käyttää vaikkapa kahvin tai teen energiapitoisuuden nostamiseen.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride
Sokerijuurikas
Sakkaroosilauraatti
Sakkaroosilauraatti on hellävarainen ihoa hoitava emulgaattori ja erinomainen luonnollisten ainesosien yhdistäjä, joka on valmistettu kasvisokerista ja kookosöljyn rasvahappoesteristä. Tällä yhdistelmällä saadaan epäpuhtaudet irtoamaan iholta hydrolipidikalvoa vaurioittamatta sekä ihoa tukkimatta. Emulgaattori yhdistää puhdistusöljyn raaka-aineet toisiinsa ja muuttaa öljyn rakennetta paksummaksi tehden sen käytöstä miellyttävää ja helppoa. Sakkaroosilauraatin lauriinihapot rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät tulehduksia antimikrobisen vaikutuksen ansiosta ja jättävät ihon erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi.

INCI: Sucrose Laurate
Auringonkukansiemenöljy, E-vitamiini
Auringonkukasta uutettu öljy on luonnollinen E-vitamiini ja voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Se myös parantaa mikroverenkiertoa ja sidekudoksien kiinteyttä, sekä lisää ihon kosteuden säilyttämiskykyä. Ainesosana E-vitamiini estää tuotteessa olevien öljyjen härskiintymistä, minkä takia esimerkiksi balmit eivät tarvitse erillisiä, synteettisiä säilyvyyttä parantavia aineita.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol
Kasviöljy
Glyseriini
Glyseriini on sokerialkoholi ja yksi vanhimmista, yleisimmistä ja monipuolisimmista humektanteista ihonhoidossa. Se on vahvasti kosteutta sitova aine, joka ihon suojaamisen lisäksi myös uudistaa sen omia suojatoimintoja. Näin se parantaa tehokkaasti ihon elastisuutta. Sen alkuperä voi olla joko kasviperäistä tai eläinperäistä riippuen siitä mistä öljystä/rasvasta glyseriini on peräisin. Käyttämämme glyseriini on 100% luonnollista kasviperäistä alkuperää.

INCI: Glycerin
Kookospähkinä
Dikaprylyylikarbonaatti
Sanahirviö dikaprylyylikarbonaatti on kasviperäinen ihonhoidon tukiraaka-aine. Se parantaa muiden öljyjen ja voiden vaikutusta ja tekee ihosta sileän ja pehmeän ilman öljymäistä tunnetta. Muut tarkoin valitut ainesosat levittyvät ja imeytyvät sen ansionsta paremmin. Dikaprylyylikarbonaattia saadaan mm. kookoksesta MCT-öljyn tavoin, mutta eri menetelmällä johdettuna.

INCI: Dicaprylyl Carbonate
marjoja ja kukkia
Aromi
Aromi antaa tuotteille miellettävän tuoksun. Käytämme vain 100% luonnollisia, hellävaraisia tuoksuaineita, jotka ovat peräisin kukista, hedelmistä ja muusta kasvimateriaalista. Aromaattisia aineita saadaan yhdistämällä eteerisiä öljyjä, uutteita, absoluutteja ja niistä eristettyjä osia.

INCI: Aroma
Sokeriruoko ja sokeri
Sakkaroosistearaatti
Sakkaroosistearaatti on sakkaroosilauraatin kaltainen luontainen tukiainesosa ja emulgaattori, joka on myös niin ikään valmistettu kasvisokerista ja kookosöljyn rasvahappoesteristä. Se toimii puhdistusöljyn paksuntajana ja hellävaraisesti tehostaa muiden ainesosien vaikutusta ihonhoidossa.

INCI: Sucrose Stearate