Raaka-aineet

Meille hyvät raaka-aineet ovat lähellä sydäntämme, koska tuotteen ainesosakoostumus on tärkein tekijä onnistuneessa ihonhoidossa. Käytämme vain puhtaita ja aidosti luonnollisia ainesosia, jotka iho tunnistaakin luontaisesti tuttuina aineina. Jokainen tuotteen ihoa hellivä ainesosa on huolella valittu ja sillä on tarkka käyttötarkoitus.

Keskustelu kosmetiikan turhista kemikaaleista ja ympäristöä kuormittavista aineista on nostanut kysyntää puhtaille ja luonnollisille tuotteille. Emme lisää tuotteisiimme säilöntäaineita, synteettisiä värejä, hajusteita, lisäaineita tai mitään muuta keinotekoista. Kaikki raaka-aineemme ovat vegaanisia ja koko tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä.

Meidän raaka-aineemme tulevat luonnosta; kasveista, marjoista, yrteistä, kukista. Luonnolliset ainesosat sulautuvat ihoon paremmin, ovat biologisesti hajoavia ja hoitavat ihoa ravintoaineilla, jotka ylläpitävät ja edistävät – eivät korvaa - ihon omia luontaisia kosteutustoimintoja.

Kaakaovoi on luonnollinen ainesosa, joka saadaan kaakaopavuista ja tunnetaan monipuolisista käyttötarkoituksistaan, erityisesti suklaan valmistuksessa. Usvalla käytämme huolella valittua kylmäpuristettua elintarvikelaatuista luomukaakaovoita. Tämä varmistaa, että kaakaovoi säilyttää parhaiten ravintoaineensa ja antaa tuotteillemme täyteläisen ja ravitsevan koostumuksen.

Historia

Kaakaota on hyödynnetty lääketieteessä jo noin 3 000 vuoden ajan. Se oli muinaisten atsteekkien ja mayojen suosikkiainesosa, ja he arvostivat sitä niin paljon, että käyttivät kaakaota jopa valuuttana. Keski- ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat vuosisatojen ajan käyttäneet kaakaovoita luonnollisena lääkkeenä ihosairauksiin, kuten ekseemaan ja raskausarpiin.

Nykytiede

FDA (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) tunnustaa kaakaovoin aktiivisena ihonsuoja-aineena. Tutkimukset osoittavat, että kaakao sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka ovat kasvien puolustusmekanismi kasvinsyöjiä, tauteja ja UV-säteilyä vastaan. Polyfenolit sopivat hyvin ihonhoitotuotteisiin, koska ne omaavat tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Kaakaovoi auttaa vähentämään kosteuden haihtumista ja suojelemaan ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten tuulelta.

Ihonhoitovaikutukset

 • Syväkosteutus: Kaakaovoi tarjoaa intensiivistä kosteutusta, auttaen ihoa säilyttämään pehmeytensä ja joustavuutensa pitkään. Se lukitsee kosteuden ihon sisään.
 • Antioksidanttinen suoja: Kaakaovoi sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja ympäristön haittatekijöiltä, kuten UV-säteiltä. Tämä voi edistää terveempää ja nuorekkaampaa ihoa muun muassa hoitamalla tummia laikkuja ja sameaa ihoa.

INCI: Theobroma Cacao Seed Butter

Luomuvadelmasiemenuutteen valmistus hyödyntää vadelmasiemeniä, jotka ovat peräisin elintarvike- ja juomateollisuuden sivutuotteista. Tämä toimintatapa auttaa vähentämään ruokahävikkiä, koska se hyödyntää vadelman siemeniä, jotka muuten päätyisivät hukkaan esimerkiksi vadelmahillojen, -smoothieiden ja -mehujen valmistuksessa. Hellävarainen ja ympäristöystävällinen uuttomenetelmä takaa, että kaikki siementen arvokkaat ominaisuudet säilyvät vahingoittumattomina ja muuttumattomina.

Historia

Punainen vadelma on tiettävästi peräisin Turkista, josta se levisi laajalti ympäri Eurooppaa. Antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset arvostivat vadelman monipuolisia ominaisuuksia ja nauttivat niiden mausta ja terveyshyödyistä osana päivittäistä ruokavaliotaan. Vadelman tieteellinen nimitys, Rubus idaeus (Idan vuoren pensas), juontaa juurensa vuorelta Kreikasta, jossa näitä herkullisia marjoja kasvoi ylenpalttisesti. Nykypäivänä vadelma on taloudellisesti merkittävä viljelykasvi useissa Pohjois-Euroopan maissa.

Nykytiede

Vadelmasiemenöljyvalmisteisiin on myönnetty lukuisia patentteja, mikä kertoo niiden ainutlaatuisesta ja arvokkaasta koostumuksesta. Tässä öljyssä on runsaasti tärkeitä rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja, jotka ovat avainasemassa ihon joustavuuden ja kosteuden ylläpitämisessä. Tämä puolestaan tekee vadelmasiemenöljystä merkittävän ainesosan taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan ja monissa ihosairauksissa. Siksi se on saavuttanut ansaittua suosiota niin kosmetiikka- kuin lääketeollisuudessakin.

Ihonhoitovaikutukset

 • Ihon uudistaminen: Uute edistää ihon uudistumista eli se se auttaa ihoa korjaamaan itseään ja säilyttämään terveen rakenteensa. Tämä auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja juonteita, samalla kun se edistää ihon elastisuutta ja kimmoisuutta.
 • Tulehdusta ehkäisevä vaikutus: Vadelmansiemenuutteella on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia; se auttaa vähentämään ihon ärtymystä ja punoitusta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan ihonhoitotuotteisiin, jotka on suunniteltu erityisesti herkälle tai ärtyneelle iholle.

INCI: Rubus Idaeus Seed Extract

Karpalo on soilla kasvava raikkaan kitkerä marja. Karpalonsiemenöljy valmistetaan puristamalla pienistä karpalon siemenistä, jotka aiemmin olivat pitkälti hyödyntämättömiä karpaloiden sivutuotteita. Asia muuttui vuonna 1992, kun kehitettiin menetelmä siementen jalostamiseksi. Innovaatio avasi uusia mahdollisuuksia hyödyntää karpaloiden siemeniä ja niiden arvokkaita ravintoaineita monin eri tavoin, erityisesti ihonhoito- ja terveystuotteissa Käyttämämme karpaloöljy on luomua ja kylmäpuristettua, mikä varmistaa, että siinä säilyy enemmän ihon hyvinvointia edistäviä ravintoaineita.

Historia

Karpalot kasvavat sekä Euraasian että Pohjois-Amerikan pohjoisosissa. Tällä laajalla alueella ihmiset ovat hyödyntäneet karpaloita vuosisatojen ajan. Luonnonvaraiset karpalot olivat tärkeä osa Amerikan alkuperäisasukkaiden ruokavaliota, ja niitä hyödynnettiin laajalti myös perinteisissä rohdosvalmisteissa. Karpaloilla oli paikkansa haavojen hoidossa, ja parantajat käyttivät niitä erityisissä karpalohauteissa.

Nykytiede

Karpalon siemenöljy sisältää runsaasti α-linoleenihappoa ja linolihappoja, jotka vähentävät UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ja ihon liiallista pigmentoitumista. Viimeisimpien tutkimusten valossa tämä öljy tarjoaa monia lupaavia sovellusmahdollisuuksia sen sisältämien omega-3-, omega-6- ja omega-9-rasvahappojen sekä tokotrienolien ansiosta. Kehitystyössä tutkitaan muun muassa karpalonsiemenöljyn nanoemulsioiden luomista ja niiden mahdollista käyttöä erilaisten ihosairauksien hoidossa.

Ihonhoitovaikutukset

 • Kollageenin tuotannon tehostaja: Karpalosiemenöljy sisältää ainutlaatuisia vitamiinirakenteita ja fytosteroleja, jotka auttavat lisäämään kollageenin tuotantoa, minkä takia sitä käytetään ainesosana erityisesti ikääntyneelle iholle tarkoitetuissa tuotteissa;
 • Ihon suojamuuri: Omega-rasvahapot tukevat ihon omaa suojakerrosta, estäen kosteuden haihtumista ja ylläpitäen optimaalista kosteustasapainoa.

INCI: Vaccinium Macrocarpon Seed Oil

Makadamiaöljyä saadaan puristetuista makadamiapähkinöistä, ja sitä käytetään myös ruoanlaitossa. Makadamiapähkinät ovat haluttua tavaraa, sillä niistä saatavan huipputerveellisen öljyn lisäksi itse pähkinä on maultaan hienostunut ja rikas, gourmet-pähkinäkulinaristien aatelia. Käytämme kylmäpuristettua makadamiaöljyä, joka valmistetaan syötävistä makadamiapähkinöistä.

Historia

Makadamia on ikivihreä puu, joka kehittyi alunperin Australian sademetsissä. Jo tuhansien vuosien ajan makadamiapähkinät ovat olleet alkuperäiskansojen tärkeä ravinnonlähde, ja niiden öljyä on käytetty niin lääkkeenä kuin ihon- ja hiustenhoitoaineenakin. Makadamiapähkinöillä käytiin myös vilkasta kauppaa heimojen kesken, ja ne ovat edelleen arvostettu lahja ja herkku.

Nykytiede

Makadamiaöljy sisältää runsaasti palmitoleiinihappoa, joka muistuttaa ihmisen talia, mikä tekee siitä arvokkaan ainesosan ihonhoitotuotteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet makadamiaöljyn hyödyllisyyden erityisesti kuivan ihon hoidossa ja tilanteissa, joissa ihon oma lipidikerros on heikentynyt tai vaurioitunut.

Ihonhoitovaikutukset

 • Omega-7 rasvahappojen lähde: Makadamiaöljy on rikas omega-7 rasvahappojen lähde, erityisesti palmitoleiinihapon muodossa. Tämä ainutlaatuinen rasvahappo on ihomme rakennusaine, joka auttaa ehkäisemään haavoja, naarmuja ja ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.
  Ravitseva ja korjaava:Makadamiaöljy on tehokas kosteuttaja ja ravitseva ainesosa, joka auttaa erityisesti kuivaa ja halkeilevaa ihoa. Sen kosteuttavat ominaisuudet edistävät ihon elastisuutta ja tukevat solujen uusiutumista.

INCI: Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil

Buritiöljy saadaan Amazonin sademetsässä kasvavan buritipuun hedelmistä. Buritipuu kasvaa kosteikkojen lähellä ja sitä kutsutaan yleisesti Elämän puuksi, sillä se on keskeisessä asemassa sademetsän ekosysteemissä. Käyttämämme buritihedelmät ovat luonnossa villeinä kasvaneita ja paikallisten käsinkeräämiä. Tämä yhteistyö tukee samalla sademetsien suojelua.

Historia

Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat hyödyntäneet buriti-hedelmiä monipuolisesti jo vuosisatojen ajan. Hedelmät eivät olleet ainoastaan ravinnon lähteenä vaan ne toimivat myös erinomaisina ihonhoitoaineina. Perinteisesti buritiöljyä on käytetty hoidettaessa erilaisia iho-ongelmia, kuten haavoja, palovammoja ja ihosairauksia, mukaan lukien ekseema ja psoriaasi.

Nykytiede

Brasilian biologian instituutin tutkimukset ovat tuoneet esiin buriti-hedelmän kiistattomat terveyshyödyt, mutta ne ovat myös valottaneet tärkeän näkökulman: buritin poimimisesta elantonsa saavat maaseutuyhteisöt voivat yhdistää ansaintamahdollisuutensa ja samalla toimia aktiivisina lajin ja sademetsän suojelijoina. Tämä yhteensovittaminen on tuonut kestävän tasapainon sekä heidän toimeentulolleen että arvokkaille luonnonvaroille.

Ihonhoitovaikutukset

 • Suojaava beetakaroteeni: Yksi buritin hämmästyttävimpiä ominaisuuksia on sen suojauskyky, sillä buriti on maailman rikkain luonnollisen beetakaroteenin lähde! Sen ansiosta öljy suojaa vapaita radikaaleja vastaan ja auttaa torjumaan ympäristön stressitekijöitä, kuten saasteita ja UV-säteilyä.
  Luonnollinen antioksidantti: Runsaasti A- ja E-vitamiineja sisältävänä buritiöljy sopii täydellisesti kuivalle, auringon paahtamalle tai ihottumaan taipuvaiselle iholle.

INCI: Mauritia Flexuosa Fruit Oil

Kukuipähkinäpuu, jota usein kutsutaan myös kynttilänpähkinäpuuksi, kukoistaa trooppisissa sademetsissä. Tämän upean puun hedelmät sisältävät öljyä, jonka pitoisuus vaihtelee 45-65 prosentin välillä. Puun nimi ”kynttilänpähkinäpuu” tulee siitä, että sen pähkinöitä on käytetty öljylampuissa tulisijojen valaisemiseen. Tuotteissa käytämme öljyä, joka saadaan kukuipähkinöiden murskaamisella ja kylmäpuristamalla.

Historia

Kukuipähkinän alkuperää ei täysin tunneta koska ihminen on vienyt sitä mukanaan kaikkialle, minne on ikinä muuttanutkin. Varhaisimmat merkit puun ja sen pähkinöiden käytöstä ovat 13 000 vuoden takaa Kaakkois-Aasian trooppisilta saarilta. Alkuperäiskansat ovat valmistaneet pähkinöistä ruokaa paahtamalla ja höyryttämällä, mutta Havaijilla kukuipuulla on lisäksi aina ollut poikkeuksellinen syvällinen ja uskonnollinen merkitys. Havaijilla kukuipähkinöiden öljyn havaittiin hoitavan ihoa ennennäkemättömällä tavalla jo varhain ja sitä on käytetty myös osana uskonnollisia rituaaleja.

Nykytiede

Kukuipähkinäöljy on pääosin koostunut monityydyttymättömistä rasvahapoista, ja siitä peräti 34% on välttämätöntä omega-3 linoleenihappoa. Monityydyttömät linoleeni- ja linolihappo ovat osoittautuneet lupaaviksi ja turvallisiksi lisähoidoiksi monissa ihosairauksissa, kuten atooppisessa dermatiitissa, psoriaasissa ja aknessa. Näiden rasvahappojen tehtävät ovat monimuotoisia, ja ne sisältävät ihon sarveiskerroksen läpäisevyyden ylläpitämisen, tulehdusta aiheuttavien molekyylien estämisen, auringonpolttokynnyksen nostamisen ja haavan paranemisen edistämisen.

Ihonhoitovaikutukset

 • Kevyt ja kosteuttava: Pähkinäöljyksi kukuipähkinäöljy on poikkeuksellisen kevyt ja imeytyy vaivattomasti ihoon, samalla syväkosteuttaen sen. Tuloksena on pehmeä ja silkkisen tuntuinen iho.
 • Ihon rakennetta parantava: Kukuipähkinäöljy tasoittaa ihon rakennetta ja ja edistää halkeilevan ihon paranemista. Sen lisäksi se vähentää arpien ja tummien läiskien näkyvyyttä.

INCI: Aleurites Moluccana Seed Oil

Sheavoi eli karitevoi on peräisin Afrikassa kasvavan sheapuun pähkinästä. Sheapähkinöiden kerääminen ja sheavoin valmistus ovat merkittävä elinkeino paikallisille naisille. Pähkinät joita käytämme ovat kasvaneet luonnossa villeinä, eikä niiden kerääminen vahingoita puuta. Tämä ekologisesti kestävä toiminta tukee paitsi naisten taloudellista riippumattomuutta myös ympäristönsuojelua.

Historia

Sheavoin historia korvaamattomana ihonhoitotuotteena johtaa alkunsa aina muinaiseen Egyptiin. Kuningatar Kleopatra oli tunnettu siitä, että hän piti aina kätensä ulottuvilla purkkeja puhdasta ja laadukasta sheavoita. Kleopatran kerrotaan säilyttäneen sheavoita suurissa savipurkeissa ihon- ja hiustenhoitorutiinejaan varten ja hieroneen sitä ihoonsa maito- ja hunajakylvyn jälkeen.

Nykytiede

Sheavoissa on merkittävä osuus saippuoitumatonta fraktiota, joka sisältää muun muassa triterpeenejä, tokoferolia, fenoleja ja steroleja. Nämä ainesosat ovat tunnettuja voimakkaista anti-inflammatorisista ja antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Sheavoiteiden vaikuttavuutta atooppisen ihottuman hoidossa on tutkittu laajasti ja ne ovat osoittaneet voiteiden olevan hyvin siedettyjä ja tehokkaita. Tulokset paljastivat, että nämä tuotteet auttoivat muun muassa lievittämään oireita, kuten kutinaa, unen menetystä ja ihon kosteustasapainon ongelmia

Ihonhoitovaikutukset

 • Elastisuuden lisääjä: Sheavoi sisältää paljon triterpeenialkoholeja, jotka edistävät ihon elastisuutta. Nämä yhdisteet auttavat ylläpitämään ihon joustavuutta ja torjuvat kollageenin ja elastiinin heikkenemistä ihossa. Siksi se on ihanteellinen ainesosa kuivalle, kärsineelle ja ikääntyvälle iholle.
 • Kosteuden lukitsija: Sheavoi ravitsee syvältä ja muodostaa suojakerroksen, joka lukitsee kosteuden ihoon. Tämä auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja pehmeänä, erityisesti kuivissa ja vaativissa sääolosuhteissa.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Skvalaani on skvaleenin johdannainen (huomaa kirjaimellinen ero ”e” ja ”a” välillä), jota esiintyy ihmisen ihossa luonnollisesti. Se muodostaa olennaisen osan ihon omaa hydrolipidikerrosta, mutta sen tuotanto vähenee merkittävästi 25 ikävuoden jälkeen. Skvalaania saadaan lisäämällä skvaleeniin vetyä, ja se on kevyt, erinomaisesti ihoon imeytyvä ja kosteuttava ainesosa. Käytämme 100% vegaanista, kestävää skvalaania, jota uutetaan oliiviöljyteollisuuden sivutuotteista.

Historia

Kalanmaksaöljy oli merkittävä osa pohjoismaista ruokavaliota viikinkiaikana, ja sillä oli pitkäaikainen käyttöhistoria myös Japanissa. Skvaleenin löysi japanilainen kemisti ensimmäistä kertaa hainmaksaöljystä varhaisella 1900-luvulla. Skvaleenia ei kuitenkaan suoraan hyödynnetty kosmetiikassa sen haasteellisten ominaisuuksien vuoksi, kuten korkea tyydyttymättömien rasvahappojen pitoisuus, voimakas haju ja alttius hapettumiselle. Skvalaani puolestaan on vakaa yhdiste ja sillä on monia käyttömahdollisuuksia kosmetiikassa ja lääketieteessä.

Nykytiede

Eettisten huolenaiheiden vuoksi ihonhoitotuotteissa käytettyä skvalaania johdetaan nykyään enimmäkseen kasveista. Tutkimukset viittaavat siihen, että skvalaani auttaa merkittävästi vähentämään ryppyjen näkyvyyttä ja parantamaan ihon kimmoisuutta. Tämä johtuu osittain siitä, että skvalaani on yhdiste, jota luonnostaan esiintyy ihossa.

Ihonhoitovaikutukset

 • Ikääntyvälle iholle: Kosteuttavien ominaisuuksiensa lisäksi skvalaani ehkäisee ihon ikääntymistä ja auttaa ryppyjen hoidossa.
 • Imeytymistä edistävä: Iho-identtisenä aineena skvalaani imeytyy nopeasti ja edistää samalla muiden ainesosien tehokasta imeytymistä ihoon. Tämä tekee siitä ihonhoidon monipuolisen tukijan.

INCI: Squalane