Raaka-aineet

Meille hyvät raaka-aineet ovat lähellä sydäntämme, koska tuotteen ainesosakoostumus on tärkein tekijä onnistuneessa ihonhoidossa. Käytämme vain puhtaita ja aidosti luonnollisia ainesosia, jotka iho tunnistaakin luontaisesti tuttuina aineina. Jokainen tuotteen ihoa hellivä ainesosa on huolella valittu ja sillä on tarkka käyttötarkoitus.

Keskustelu kosmetiikan turhista kemikaaleista ja ympäristöä kuormittavista aineista on nostanut kysyntää puhtaille ja luonnollisille tuotteille. Emme lisää tuotteisiimme säilöntäaineita, synteettisiä värejä, hajusteita, lisäaineita tai mitään muuta keinotekoista. Kaikki raaka-aineemme ovat vegaanisia ja koko tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä.

Meidän raaka-aineemme tulevat luonnosta; kasveista, marjoista, yrteistä, kukista. Luonnolliset ainesosat sulautuvat ihoon paremmin, ovat biologisesti hajoavia ja hoitavat ihoa ravintoaineilla, jotka ylläpitävät – eivät korvaa - ihon omia luontaisia kosteutustoimintoja ja kimmoisuutta.
Poimittuja buritihedelmiä ämpärissä joen rannalla sademetsässä
Buritiöljy / Mauritia Flexuosa Fruit Oil
Buritiöljy sisältää runsaasti ravinnerikkaita tyydyttymättömiä rasvahappoja ja karotenoideja. Sillä on uudistavia ja ihoa pehmentäviä sekä kosteuttavia ominaisuuksia. Luonnollisen antioksidanttisena ja runsaasti A- ja E-vitamiineja sisältävänä buritiöljy sopii täydellisesti kuivalle, auringon paahtamalle tai ihottumaan taipuvaiselle iholle. Yksi buritin hämmästyttävimpiä ominaisuuksia on sen suojauskyky, sillä buriti on maailman rikkain luonnollisen beetakaroteenin lähde! Sen ansiosta öljy suojaa vapaita radikaaleja vastaan ja auttaa suojaamaan ihoa ympäristön stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä.

Buritiöljy saadaan Amazonin sademetsässä kasvavan buritipuun hedelmistä. Buritipuu kasvaa kosteikkojen lähellä ja sitä kutsutaan yleisesti Elämän puuksi, sillä se on keskeisessä asemassa sademetsän ekosysteemissä. Käyttämämme buritihedelmät ovat villeinä kasvaneita ja paikallisten käsinkeräämiä, yhteistyömme edistää sademetsien suojelua. Buritiöljyä ei ole Euroopassa vielä kovinkaan yleisesti saatavilla ja Usva Cosmetics onkin ainoa kotimainen yritys, joka käyttää tätä ihmeöljyä ihonhoidossa ainesosanaan.
Kukuipähkinäöljy ja kukuipähkinöitä
Kukuipähkinäöljy / Aleurites Moluccana Seed
Pähkinäöljyksi kukuipähkinäöljy on poikkeuksellisen kevyt ja imeytyy ihoon hyvin, mutta silti kosteuttaa sen perusteellisesti. Öljyn salaisuus piilee sen iholle ihanteellisissa rasvahapoissa ja runsaassa A- ja E-vitamiinipitoisuudessa. Se sisältää runsaasti linoli- ja alfalinoleenihappoa ja vain vähän rasvaista oleiinihappoa. Iho ei jää rasvaiseksi vaan pehmeän ja silkkisen tuntuiseksi. Sopivassa suhteessa olevien omega-3- ja 6-rasvahappojen, ja öljyn luonnollisten antimikrobisten ominaisuuksien takia se sopii kaikille ihotyypeille ja auttaa myös ekseemaan ja akneen.

Kukuipähkinäpuu on trooppisten sademetsien puu. Sen alkuperää ei täysin tunneta koska ihminen on vienyt sitä mukanaan kaikkialle, minne on ikinä muuttanutkin. Varhaisimmat merkit puun ja sen pähkinöiden käytöstä ovat 13 000 vuoden takaa Kaakkois-Aasian trooppisilta saarilta. Alkuperäiskansat ovat valmistaneet pähkinöistä ruokaa paahtamalla ja höyryttämällä, mutta Havaijilla kukuipuulla on lisäksi aina ollut poikkeuksellinen syvällinen ja uskonnollinen merkitys. Havaijilla kukuipähkinöiden öljyn havaittiin hoitavan ihoa ennennäkemättömällä tavalla jo varhain ja sitä on käytetty myös osana uskonnollisia rituaaleja.
sheavoi ja sheapähkinöitä
Sheavoi / Butyrospermum Parkii Butter
Sheavoi eli karitevoi on erityisen ihoa hoitavaa ja ravitsevaa. Se sisältää paljon triterpeenialkoholeja, jotka edistävät ihon elastisuutta ja torjuvat kollageenin ja elastiinin häviämistä ihossa. Siksi se on ihanteellinen ainesosa kuivalle, kärsineelle ja ikääntyvälle iholle. Se antaa tuotteelle täyteläisen koostumuksen, ravitsee ihoa ja muodostaa suojakerroksen, joka sulkee kosteuden ihoon. Sheavoi sisältää myös useita aktiivisia antioksidantteja kuten A-, E- ja F-vitamiineja.

Sheavoi on peräisin Afrikassa kasvavan sheapuun pähkinästä. Sheapähkinöiden kerääminen on perinteisesti ollut naisten työtä ja sheavoin tuottaminen toimii tärkeänä elinkeinona paikallisille naisille. Pähkinät joita käytämme ovat kasvaneet villeinä, niiden kerääminen ei vahingoita puuta ja tuottaminen on ekologisesti kestävää toimintaa.
Makadamiapähkinöitä
Makadamiapähkinäöljy / Macadamia Ternifolia Seed Oil
Makadamiaöljyssä on runsaasti vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, lesitiiniä ja skvaleenia. Öljyn todellinen valtti kuitenkin on, että se sisältää runsaasti ainutlaatuista, kasviperäistä palmitoleiinihappoa (omega-7-rasvahappo), jota on iholla luontaisesti, mutta joka myös häviää iän myötä. Ihon talia lähellä oleva rasvahappopitoisuus tekee öljystä hyvin ihoystävällisen ja auttaa estämään ihon pintakerrosten kuivumista, palauttamaan elastisuutta ja tekemään ihosta pehmeän ja samettisen tuntuisen. Makadamiaöljy uudistaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa ja sopii erinomaisesti herkälle, kuivalle ja aikuiselle iholle sekä esimerkiksi raskausarpien hoitoon. Makadamiapähkinät ovat haluttua tavaraa, sillä niistä saatavan huipputerveellisen öljyn lisäksi itse pähkinä on maultaan hienostunut ja rikas, gourmet pähkinäkulinaristien aatelia.
Passionhedelmä
Passionhedelmäöljy / Passiflora Edulis Seed Oil
Passionhedelmäöljy on erittäin hyvä ihoa pehmentävä ja kosteuttava kevyt öljy, joka imeytyy suoraan ihoon. Se sisältää erityisen paljon linolihappoa, mikä auttaa ihon lipidikerroksen palauttamisessa ja tuo anti-inflammatorisia vaikutuksia. Tämän vuoksi se sopii erityisen hyvin kuivalle, ärtyneelle ja tulehtuneelle iholle. Myös akneen ja mustapäihin taipuvaiselle iholle löytyy tästä apua. Passionhedelmäöljy on täynnä ravinteita, jotka ovat hyviä iholle. Näihin kuuluvat muun muassa A-vitamiini, välttämättömät rasvahapot, monet hivenaineet ja karotenoidit. Öljy ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja edistää ihosolujen uudistumista.
Jojobaöljy
Jojobaöljy / Simmondsia Chinensis Seed Oil
Jojobapensaan siemenistä uutettu hyvin imeytyvä öljy sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon sekä pehmentää ja ravitsee ihoa. Siemenöljy muodostaa iholle kevyen lipidikalvon kuitenkaan tukkimatta huokosia. Sillä on myös kyky levitä kovettuneen sarveisihon sisällä pehmentäen ja parantaen sen elastisuutta. Jojobaöljy hajoaa ihossa hitaasti, joten se suojaa sitä pitkäkestoisesti kuivumiselta. Öljy muistuttaa koostumukseltaan ihon omaa talia, joten se sopii kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Monikäyttöinen öljy sopii niin kasvoille, vartalolle, päänahalle kuin hiuksille. Jojobaöljy sisältää E-vitamiinia sekä hyödyllisiä mineraaleja (kuten kupari, sinkki, seleeni, jodi, kromi). Antibakteerinen öljy normalisoi ihon toimintoja ja sopii myös aknen ja psoriaksen hoitoon.
Tuoreita kokum hedelmiä
Kokumvoi / Garcinia Indica Seed Butter
Kokumvoi on kokumpuun siemenistä uutettua kevyttä ja rasvatonta öljyä. Se on yksi vakaimmista, kovimmista ja ravintotiheimmistä kasviperäisistä voista ja sillä on erinomaisia ihoa pehmentäviä ominaisuuksia. Se estää ihon kuivumista ja juonteiden muodostumista, vähentää ihosolujen rappeumaa ja palauttaa joustavuutta. Kokumvoin parantavat ja tulehdusta estävät ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon herkälle iholle.
Vernissapuun vaha
Vernissapuun vaha / Rhus Verniciflua Peel Cera
Tämä vaha saadaan vernissapuun marjojen kuoresta. Puun marjat keitetään ja raakavaha eristetään ja suodatetaan. Vernissapuun pehmeä vaha ravitsee ihoa ja parantaa sen rasvatasapainoa. Vaha estää kosteuden haihtumista luomalla ihon pinnalle suojaavan silkkisen ja pehmeän kalvon. Näin muut kosteuttavat ainesosat pystyvät tekemään tehtävänsä perusteellisesti.
Valkohilpan kukkia
Valkohilpan siemenöljy / Limnanthes Alba Seed Oil
Tämä herkälle iholle sopiva öljy on peräisin valkohilpan siemenistä ja sitä voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon. Valkohilpanöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja tekee ihosta silkkisen ja tasaisen rasvoittamatta ihoa. Jojobaöljyn tapaan se kosteuttaa hyvin ja imeytyy erinomaisesti ihoon. Valkohilppaöljyn selkeänä erikoisuutena on sen rasvahappojen laatu, joista suurin osa pitkäketjuisia, haljenneelle tai kuivalle iholle sopivia.
Risiiniöljy ja risiinipapuja
Risiinihelmet / Hydrogenated Castor Oil
Risiinihelmet ovat pieniä pyöreitä vahahelmiä, jotka on valmistettu risiinikasvin papumaisista siemenistä saatavasta öljystä. Kuorintavuoteessamme helmet puhdistavat hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet. Tämän jälkeen puhtaalle ja vastaanottavalle iholle levitetyt hoitoaineet imeytyvät paremmin. Kuorinta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa, tekee ihosta sileämmän ja tasaisemmalta, ja saa sen tuntumaan ihanan pehmeältä. Risiinihelmet ovat biohajoavia, 100% uusiutuvasta lähteestä ja luonnollinen vaihtoehto yleisille kosmetiikassa käytetyille, halvoille ja ympäristölle haitallisille mikromuovikuulille. Risiinihelmissä, toisin kuin esimerkiksi hohkakivissä, kvartsihiekoissa tai murskatuissa pähkinänkuorissa, ei ole teräviä reunoja, jotka voisivat vaurioittaa ihoa.
Oliivejä
Skvalaani / Squalane
Skvalaani on lipidi, jota saadaan johtamalla oliiviöljystä. Hellävarainen öljy ei ärsytä ihoa, tukee ihon suojakerroksen toimintaa ja pehmentää ihoa. Se imeytyy nopeasti ja edistää muiden ainesosien imeytymistä ihoon, ja jättää iholle ihanan samenttisen tunteen. Skvalaania löytyy ihmisen ihon rasvassa luonnollisesti ja se on oleellinen osa ihon omaa hydrolipidikerrosta, mutta sen tuotanto alkaa heiketä 25-ikävuoden jälkeen.
Kookospähkinä katkaistu kahteen osaan
MCT-öljy (kookoksesta) / Caprylic/Capric Triglyceride
Ehkäpä hieman oudolta kuulostava MCT-öljy saadaan kookoshedelmän öljystä. Tämä ”tiivistetty kookosöljy” koostuu vain keskipitkistä rasvahappoketjuista. Ihonhoitotuotteissa se edistää tuotteiden imeytymistä ja helppoa levittyvyyttä, pehmentää ja suojaa ihoa kuivumiselta. MCT-öljyä voidaan myös käyttää vaikkapa kahvin tai teen energiapitoisuuden nostamiseen.
Sokerijuurikas
Sakkaroosilauraatti / Sucrose Laurate
Sakkaroosilauraatti on hellävarainen ihoa hoitava emulgaattori ja erinomainen luonnollisten ainesosien yhdistäjä, joka on valmistettu kasvisokerista ja kookosöljyn rasvahappoesteristä. Tällä yhdistelmällä saadaan epäpuhtaudet irtoamaan iholta hydrolipidikalvoa vaurioittamatta sekä ihoa tukkimatta. Emulgaattori yhdistää puhdistusöljyn raaka-aineet toisiinsa ja muuttaa öljyn rakennetta paksummaksi tehden sen käytöstä miellyttävää ja helppoa. Sakkaroosilauraatin lauriinihapot rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät tulehduksia antimikrobisen vaikutuksen ansiosta ja jättävät ihon erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi.
Auringonkukkia pellolla
Auringonkukansiemenöljy, E-vitamiini / Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol
Auringonkukasta uutettu öljy on luonnollinen E-vitamiini ja voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Se myös parantaa mikroverenkiertoa ja sidekudoksien kiinteyttä, sekä lisää ihon kosteuden säilyttämiskykyä. Ainesosana E-vitamiini estää tuotteessa olevien öljyjen härskiintymistä, minkä takia esimerkiksi balmit eivät tarvitse erillisiä, synteettisiä säilyvyyttä parantavia aineita.
Kasviöljy
Glyseriini / Glycerin
Glyseriini on sokerialkoholi ja yksi vanhimmista, yleisimmistä ja monipuolisimmista humektanteista ihonhoidossa. Se on vahvasti kosteutta sitova aine, joka ihon suojaamisen lisäksi myös uudistaa sen omia suojatoimintoja. Näin se parantaa tehokkaasti ihon elastisuutta. Sen alkuperä voi olla joko kasviperäistä tai eläinperäistä riippuen siitä mistä öljystä/rasvasta glyseriini on peräisin. Käyttämämme glyseriini on 100% luonnollista kasviperäistä alkuperää.
Kookospähkinä
Dikaprylyylikarbonaatti / Dicaprylyl Carbonate
Sanahirviö dikaprylyylikarbonaatti on kasviperäinen ihonhoidon tukiraaka-aine. Se parantaa muiden öljyjen ja voiden vaikutusta ja tekee ihosta sileän ja pehmeän ilman öljymäistä tunnetta. Muut tarkoin valitut ainesosat levittyvät ja imeytyvät sen ansionsta paremmin. Dikaprylyylikarbonaattia saadaan mm. kookoksesta MCT-öljyn tavoin, mutta eri menetelmällä johdettuna.
Sokeriruoko ja sokeri
Sakkaroosistearaatti / Sucrose Stearate
Sakkaroosistearaatti on sakkaroosilauraatin kaltainen luontainen tukiainesosa ja emulgaattori, joka on myös niin ikään valmistettu kasvisokerista ja kookosöljyn rasvahappoesteristä. Se toimii puhdistusöljyn paksuntajana ja hellävaraisesti tehostaa muiden ainesosien vaikutusta ihonhoidossa.